fbpx
Політика

Томенко не хоче, щоб Україна ставала рабом Росії

 Народний депутат України від партії «Батьківщина» Микола Томенко, коментуючи домовленості між Україною і Росією, досягнуті 17 грудня, зазначив, що як історик, не знає жодного випадку в історії відносин двох держав, коли Росія безоплатно надавала допомогу Україні. За його словами, ця допомога завжди дорого обходилася українцям.

Як зізнався депутат, він би не хотів, щоб знижка на газ або кредити вибудували дорогу до рабства України перед Росією. Саме тому, як він вважає, необхідно в першу чергу проаналізувати всі документи, підписані на переговорах.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

При цьому він зазначив, що якщо частина домовленостей підпадає під Закон про міжнародні договори, то вони стануть дійсними лише після ратифікації Верховною Радою.

За його словами, Україна повинна думати про те, як стати енергонезалежною і брати гроші під реформи, а не для того, щоб утриматися при владі.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Образно кажучи, вибираючи між навчанням в Європі і служінням в армії в Росії, президент вибрав армію. Це сумний вибір», – сказав Микола Томенко.

Водночас, Томенко додав, що раціонально говорити про переговори в Москві зараз не можна, так як повної інформації про угоди ще немає.

Читайте також: