fbpx
Політика

Опозиція зібрала 207 підписів за відставку Кабміну

 Голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повідомив сьогодні, 17 грудня, про те, що опозиція вже зібрала 207 підписів за відставку Кабінету міністрів. За його словами, щоб домогтися бажаного, їм не вистачає ще 19 підписів, тоді як минулого разу не вистачало 40.

«Зрозуміло, що регіонали залякують своїх однопартійців, але процес зі збору підписів і делегітимізації Кабміну йде», – сказав Арсеній Яценюк.

Як повідомив політик, в тому випадку, якщо опозиція збере 226 голосів, то у президента Януковича з’явиться ще одна підстава підписати указ про відставку уряду Азарова.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Що ж до заяв Партії регіонів про переформування Кабміну, то, як зазначив Яценюк, в опозиції вважають, що зміни в країні можуть бути лише у випадку відставки прем’єра Азарова, а за ним глави МВС Захарченка і всіх інших, причетних до побиття активістів на Майдані і соціально-економічної кризи.

Також він нагадав, що якщо Янукович сьогодні підпише в Москві угоду щодо Митного союзу, то це стане для нього квитком в один бік.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«Митний союз означає тільки одне – Віктор Янукович переїжджає жити до Москви», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Крім того, коментуючи відкриття і закриття сьогоднішнього засідання парламенту, Яценюк сказав, що спікер Рибак як ді-джей з мікрофоном і йому залишилося лише станцювати. На його думку, влада боїться проведення дострокових парламентських виборів і тому Рибак по-швидкому відкрив і закрив засідання, щоб перервати 30-денний термін.

«Наступного разу ми будемо більш швидко реагувати на його ді-джейські замашки», – запевнив політик.

Читайте також: