fbpx
Новини Євромайдана

У трьох активістів Євромайдану виявили туберкульоз – КМДА

КМДА: у трьох активістів Євромайдану діагностували туберкульоз.

 У Департаменті охорони здоров’я КМДА інформують, що протягом трьох днів 125 учасників масових заходів обстежитися на туберкульоз та інші легеневі патології: у трьох активістів виявили туберкульоз. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

 Так, у шістьох осіб, що пройшли обстеження, діагностовано гострий бронхіт, ще в двох виявлена пневмонія. Туберкульоз діагностовано у трьох осіб, ще одна людина потребує додаткових обстежень для підтвердження діагнозу.

 Нагадаємо, що з 12 до 14 грудня за ініціативою профільного департаменту відбулася профілактична акція, упродовж якої учасники масових заходів мали змогу зручно та безкоштовно пройти обстеження на туберкульоз.

  Спеціальні медичні мобільні пункти з пересувними флюорографами та бригадами медичного персоналу були розміщені за адресами: Хрещатик, 36 та Хрещатик, 10. Кожен охочий міг зробити флюорограму, проконсультуватися з лікарем-фтизіатром, а у разі необхідності зробити аналіз мокротиння на наявність паличок Коха.

 За словами головного фтизіатра міста Києва Юлії Загути, основними привілеями пересувного цифрового флюорографа є висока пропускна здатність (можливість обстеження до 150 осіб за робочу зміну), маленьке променеве навантаження на організм людини, доступність, а також можливість швидкого – 5-10 хвилин – отримання результату.

 Загалом медики схвалюють проведення профілактичних оглядів, це дозволяє швидко та ефективно виявляти будь-які патологічні зміни у легенях: запалення, онкологічні захворювання, туберкульоз та на ранніх етапах призначати адекватне лікування.

 За статистикою Департаменту охорони здоров’я, за 9 місяців 2013 року виявлено 990 осіб з активним туберкульозом. Понад 60% є розповсюджувачами бактерії, а відтак, небезпечними для оточуючих.

 Джерело: УНН

Читайте також: