fbpx
Новини світу

Міністерство інфраструктури заборонило вихід на перон пасажирів, якщо стоянка поїзда становить менше п’яти хвилин

Мініфраструктури заборонило вихід пасажирів на перон при стоянці поїзда менше 5 хвилин.

Міністерство інфраструктури України заборонило вихід на перон пасажирів поїздів, у випадку якщо стоянка поїзда становить менше п’яти хвилин і пасажири не здійснюють висадку з поїзда.

Це закріплено наказом міністерства № 808 "Про затвердження змін до правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України" від 17 жовтня 2013 року, який зареєстрований в Міністерстві юстиції 29 листопада 2013 року.

Зазначений документ також вводить ряд інших нововведень, зокрема, пропонується дозволити перевезення не більше двох кімнатних тварин (малі собаки, коти ) у вагонах поїздів "Регіональний експрес", "Інтерсіті" ; та "Інтерсіті" в ящиках, корзинах, клітках, розміщуючи їх на руках пасажира або під місцями для сидіння.

Крім того, згідно з документом, планується надати "Укрзалізниці " право в залежності від пасажиропотоку та місцевих умов закривати продаж квитків на окремі потяги до станцій, які близько розташовані від станції відправлення на шляху прямування поїзда, при наявності альтернативних поїздів до/від цих станцій. Раніше "Укрзалізниця" мала таке право залежно від місцевих умов, а пасажиропотік при прийнятті такого рішення не регламентований. За умови перебування одного пасажира в окремому купе, дозволяється оформляти проїзд на одному проїзному документі.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За умови перебування двох або трьох пасажирів в окремому купе, проїзд на всі місця оформляється на окремих бланках із зазначенням прізвища та імені у квитку одного з пасажирів цього купе, який оформляється на додаткові місця в купе.

Крім цього, вводиться продаж проїзних документів на регіональні потяги, які обслуговуються мотор-вагонним рухомим складом за 10 діб до відправлення поїзда. Такими є електропоїзди підвищеного комфорту.

У частині групових перевезень, документом вводиться норма: в разі якщо кількість місць в замовленні на групове перевезення більша, ніж половина загальної кількості місць в поїзді – пункт продажу може запропонувати замовнику перевезення в додатковому поїзді.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Міністерство інфраструктури також скоротило з шести до трьох банківських днів термін оплати за послуги з резервування місць за безготівковим розрахунком при груповому перевезенні, а також скоротило з шести до трьох діб термін викупу зарезервованих групових квитків.

Окрім іншого, проект наказу Мініфраструктури пропонує дозволити безкоштовну поїздку раз на рік "туди-назад" інвалідам війни II і III груп та учасникам бойових дій Великої Вітчизняної війни, яким виповнилося 85 і більше років.

Раніше ця норма поширювалася на інвалідів війни I та II груп.

За матеріалами:  Інтерфакс-Україна

Читайте також: