fbpx
Право

Генпрокуратура: Секретар РНБО Андрій Клюєв не має ніякого відношення до подій, які відбувалися в ніч з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності

У ГПУ допитали секретаря РНБО А. Клюєва.

  Секретар РНБО Андрій Клюєв сьогодні 16 грудня був допитаний слідчими Генеральної прокуратури України. Про це УНН повідомили у прес-службі з посиланням на першого заступника генерального прокурора України Віталія Білоуса.

 За повідомлення першого заступника генерального прокурора, А. Клюєв сьогодні самостійно прибув до слідчого управління та був допитаний. “Свій прихід він пояснив бажанням дати свідчення у справі щодо подій на Майдані Незалежності. Слідством встановлено, що секретар РНБО Андрій Клюєв немає ніякого відношення до подій, які відбулися в ніч з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності. Розслідування у цьому проваджені триває”, — уточнив він.

 Нагадаємо, у ЗМІ днями з’явилися протоколи допитів Олександра Попова та Володимира Сівковича складені в рамках кримінального провадження щодо подій у ніч з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності. Як повідомляв УНН, О. Попов був сьогодні на додатковому допиті в ГСУ саме з цього приводу. Раніше у відомстві повідомляли, що можуть бути проведені додаткові слідчі дії для встановлення обставин появи протоколів у ЗМІ, адже згідно з 154 статтею КПК кожен із підозрюваних мав змогу ознайомитися із матеріалами.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 “Кожному з 4 підорзрюваних для ознайомлення були передані матеріали (протоколи допиту — ред.). Кожен з них мав до них доступ не менше 3-4 годин”, — зазначила прес-секретар ГПУ Маргарита Велькова.

 Нагадаємо, 14 грудня копії протоколів допитів Олександра Попова, Володимира Сівковича і Валерія Коряка, які вдалося отримати народним депутатам від опозиції з власних джерел, розповсюдили серед ЗМІ.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нагадаємо, в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на Майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані. Додамо, 14 грудня на екстреному брифінгу генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що Генпрокуратура підозрює в перевищенні влади і службових повноважень при розгоні акції на Майдані в ніч на 30 листопада О.Попова і В.Сівковича. Крім того, у Генпрокуратурі підозрюють у перевищенні влади начальника київської міліції Валерія Коряка, який був відсторонений від посади 1 грудня, і його заступника Петра Федчука.

 14 грудня президент Віктор Янукович указами відсторонив від виконання службових обов’язків О. Попова і В. Сівковича.

 Джерело: УНН

Читайте також: