fbpx
Економіка

Правова допомога доступна всім

 Днями в приміщенні ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві відбувся круглий стіл за участі заступника начальника інспекції Світлани Яременко на тему «Роз’яснення норм податкового законодавства України для обєднань громадських організацій-інвалідів». Обговорення відбулося в рамках проекту «Правова допомога та просвіта інвалідів», що реалізується за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН).

 Під час круглого столу учасники обговорили такі питання як визначення доцільності надання державної допомоги підприємствам та організаціям громадських організацій інвалідів у вигляді пільг з оподаткування (плата за землю, умови отримання ознаки неприбутковості), поворотної та безповоротної фінансової допомоги (за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів), цільової позики, дотацій тощо. Також під час зустрічі були розглянуті умови, якими чітко визначені критерії, яким має відповідати підприємство, щоб отримати дозвіл на пільги. Зокрема визначино, що кількість інвалідів має становити не менше ніж 50% від середньооблікової кількості штатних працівників підприємства, фонд оплати праці інвалідів має складати не менше ніж 25% загальної суми витрат на оплату праці.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Із зацікавленістю присутні слухали про останні новини з удосконалення системи пільгового оподаткування. Загалом учасники відзначили важливість інформаційно-просвітницької роботи Міністерства, оскільки її здійснення сприяє посиленню податкових знань та дають їм змогу покращувати свої правові знання в найбільш необхідних сферах суспільного життя.

 Загалом, зустріч відбулась у форматі прямого діалогу, були наданні відповіді на багаточисельні питання, які турбували присутніх, що свідчить про зацікавленість представників організації в подальшому отриманні податкових консультацій та роз’яснень.

 Крім того, Світлана Яременко наголосила на тому, що ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві продовжує бути відкритим для спілкування, і в майбутньому зустрічі у конструктивному діалозі відбуватимуться щоквартально. Учасники обговорення теж звернули увагу на те, що така діяльність повинна носити систематичний характер, оскільки громадські організації-інвалідів практично позбавлено можливості отримати кваліфіковану правову допомогу.

 Фахівці Міндоходів відзначили, що з метою створення умов для партнерських взаємовідносин органів Міністерства доходів і зборів України та платників податків, забезпечення платників податків якісними та своєчасними послугами та повної обізнаності щодо змін у податковому та митному законодавстві (шляхом надання консультацій, роз’яснень) також створений центр обслуговування платників (ЦОП). Інформаційні та інші послуги, які надаються у ЦОП стосуються, зокрема, консультативної допомоги платникам у оформленні заяв, заповненні податкової звітності; надання інформації про реквізити рахунків для зарахування платежів до бюджетів, ставки податків та роз’яснень з питань оподаткування (усних, письмових, по телефону); надання платникам інформації про стан розрахунків з бюджетами; надання безкоштовного програмного забезпечення для формування та подання податкової звітності в електронному вигляді; розповсюдження брошур, буклетів, пам’яток та іншої друкованої продукції про сплату податків; прийняття звітних та інших документів платників податків; надання публічної інформації тощо.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

  За матеріалами: ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: