fbpx
Економіка

Забезпечення доступу до публічної інформації – зміцнення довіри громадян

  Доступ громадян до публічної інформації – це реалізація права кожної людини на вільне одержання та поширення будь-якої інформації без втручання органів державної влади з метою зміцнення довіри громадян суспільства до державного управління.

 Працівниками ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві постійно проводяться необхідні заходи щодо забезпечення безумовного виконання положень Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Відповідно до Закону, публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація (у письмовому вигляді, за телефоном, або в електронному вигляді), що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених Законом.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 За листопад 2013 року до ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві надійшло 5 запитів. За результатами їх розгляду фахівці ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві надали вичерпні відповіді в межах встановлених законодавством строків.

  За матеріалами:  ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: