fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. Учасникам пропонують пройти обстеження на туберкульоз

   Учасникам Євромайдану пропонують пройти обстеження на туберкульоз.

У зв’язку з випадками звернень з приводу відкритих форм туберкульозу серед учасників масових акцій Департамент охорони здоров’я КМДА пропонує усім охочим скористатися можливістю та здійснити профілактичне обстеження на предмет виявлення легеневої патології, передає УНН.

 Як сказано у повідомленні, 12-14 грудня кияни та гості столиці зможуть відвідати зручно розташовані спеціальні медичні мобільні пункти.

 Зробити флюорограму, проконсультуватися з лікарем-фтизіатром, та, у разі необхідності, зробити аналіз мокротиння на наявність паличок Коха.

 Пункти обстеження на туберкульоз працюватимуть просто на вулицях поблизу місць проведення масових заходів з 12 до 14 грудня 2013 року з 12:00 до 20:00 за адресами: вул. Хрещатик, 36 та Майдан Незалежності, 2.

 У профільному департаменті нагадують, що туберкульоз – вкрай небезпечна, але виліковна хвороба, та закликають киян і гостей міста скористатися можливістю пройти профілактичне флюорографічне обстеження.

 Нагадаємо, що 6 грудня на Майдані виявили тіло чоловіка, у якого, як потім виявилось, була занедбана форма туберкульозу, яка є вкрай важкою та становить небезпеку для оточуючих.

 Джерело: УНН

Читайте також: