fbpx
Економіка

Росія зробить Україні знижку на газ в обмін на вигідні умови для Чорноморського флоту – джерело

Російська Федерація може надати українським колегам знижку на природний газ. Київ може отримати знижку в тому випадку, якщо погодиться на більш вигідні умови для Чорноморського флоту Росії, який дислокується в Криму. Про це повідомили російські ЗМІ, пославшись на неназваного представника Кремля.

Як стверджує анонімне джерело в уряді Росії, Україні буде дуже непросто домовитися про знижку на блакитне паливо без вступу до Митного союзу, очолюваного Кремлем. Втім, Україна може отримати знижку на газ, якщо в Києві підуть на реальні поступки щодо Чорноморського флоту.

Нагадаємо, що в 2010 році Україна погодилася продовжити термін базування російського флоту в Севастополі. Росія надала Україні знижку на газ. Як запевняє джерело, якщо українська сторона запропонує Кремлю більш вигідні умови щодо Чорноморського флоту, то угода може і відбутися.

Як додало джерело, в Кремлі можуть надати Україні кредити під заставу. В якості застави Україна повинна надати промислові підприємства, які мають стратегічну значимість для ОПК Росії.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: