fbpx
Політика

Україна підпише УА, коли знайде компроміс з Євросоюзом – В. Янукович

  В. Янукович: Україна підпише УА, коли знайде компроміс з Євросоюзом.

 Офіційний Київ підпише Угоду про Асоціацію з ЄС, коли знайде порозуміння з ЄС щодо захисту української економіки. Про це повідомив президент України Віктор Янукович під час зустрічі з екс-президентами країни, передає кореспондент УНН.

 “Якщо вони (умови Угоди про Асоціацію — ред.) не будуть нас задовольняти, ми будемо вимагати змін, ми будемо працювати і захищати наші інтереси”, — наголосив В. Янукович 10 грудня.

 Як зазначив президент, Угода про асоціацію має і плюси, і мінуси для економіки країни, тож потрібно мінімізувати всі можливі ризики для товаровиробників.

 “Ризики, які є для нашої економіки, нам їх потрібно мінімізувати, (переговорний — ред.) процес повинен бути прозорий, за участю товаровиробників, щоб всі собі чітко уявляли, яке майбутнє. Як тільки ми знайдемо порозуміння і буде досягнутий такий компроміс, підпис буде стояти”, — наголосив президент.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Уряд повинен прискорити роботу над асоціацією, підкреслив В. Янукович.

 Раніше УНН повідомляв, що сьогодні ситуацію в країні обговорили українські президенти. На цій зустрічі В. Янукович запевнив екс-президентів, що Україна іде європейським шляхом. Як відомо, Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко вже заявили про підтримку протесту українців проти відмови від євроінтеграції.

 Зазначимо також, що екс-президент України Леонід Кравчук, який виступив ініціатором створення круглого столу порозуміння між політиками, владою та громадськістю, зазначив, що поводився б так само, як і нинішній президент України Віктор Янукович, якби зараз очолював країну.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Нагадаємо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

 Як відомо, після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест. Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про загальнонаціональний страйк, що призвів до політичної кризи. Серед основних вимог опозиції відставка уряду М.Азарова, а також дострокові президентські та парламентські вибори.

 Джерело: УНН

Читайте також: