fbpx
Новини світу

За антиукраїнську інформаційну діяльність Микола Томенко просить Нацраду виключити з адаптованого пакета мовлення ряд російських каналів

Томенко попросить Нацраду виключити з адаптованого пакета мовлення ряд російських каналів за антиукраїнську інформаційну діяльність.

Голова парламентського комітету зі свободи слова та інформації Микола Томенко (фракція " Батьківщина") виступає за виключення з адаптованого пакета телевізійного мовлення низки російських телеканалів за антиукраїнську інформаційну діяльність.

"Я підготував звернення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо того, щоб виключити з так званих "адаптованих пакетів" ряд російських телеканалів, які точно ведуть антиукраїнську інформаційну діяльність, і це не відповідає конвенції про транскордонне мовлення", – заявив він на брифінгу в Штабі національного опору в Києві у вівторок.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Водночас М. Томенко пояснив: "Канали "Росія-24" і "Росія-1" – це канали, які були введені в наші кабельні мережі рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення як такі, які виконують конвенцію про транскордонне мовлення".

Народний депутат зазначив: "Те, що віщають ці канали, – це не тільки брехня, але і знущання над Україною".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За його словами, це є прямою підставою для того, щоб Нацрада виключила їх із так званого пакета адаптованих каналів.

У той же час він відзначив, що ці канали можуть бути в супутниковому мовленні.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: