fbpx
Спорт

Російський хокеїст вирішив грати за збірну України

Російський хокеїст Євген Дадонов, який виступає в КХЛ у складі донецького клубу «Донбас», вирішив прийняти громадянство України і грати за українську збірну. Про це повідомляється на офіційному сайті ХК «Донбас». Клуб, з яким хокеїст домовився про продовження свого контракту на 3 роки, надасть Дадонову сприяння в отриманні українського громадянства.

24-річний хокеїст виступає за донецьку команду з минулого року. У регулярному чемпіонаті КХЛ сезону-2013/14 нападник провів за «Донбас» 35 ігор і набрав 18 очок (9 голів і 9 передач). Раніше форвард виступав у НХЛ за ХК «Флорида Пантерс» і за «Трактор» (Челябінськ).

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Євген Дадонов в 2007 році в складі російської юніорської збірної виграв чемпіонат світу для команд, які складені з хокеїстів не старших 18 років. У 2008 і 2009 роках нападник у складі збірної Росії завойовував бронзу чемпіонату світу з хокею серед молоді.

Дадонова неодноразово викликали до дорослої збірної Росії на товариські матчі і етапи Євротуру. Однак потрапити до складу національної команди на чемпіонат світу нападаючому жодного разу не вдалося.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: