fbpx
Політика

Знесення пам’ятника Леніну в Києві. Організаторів необхідно покарати – Євген Царьков

  Євген Царьков, депутат Верховної Ради 6-го скликання, перший секретар Одеського обкому КПУ, коментуючи знесення пам’ятників Леніну в Києві і Котовську, заявив, що саме завдяки Леніну Україна отримала незалежність. Тому, на його думку, війна з пам’ятниками Леніну є абсурдною. Про це повідомляє прес-служба КПУ.

 Царьков нагадав, що пам’ятник Леніну в Києві представляє собою культурну цінність, а не тільки історичну. «Всі провідні мистецтвознавці визнають, що цей пам’ятник – це твір мистецтва, створений скульптором Меркурова» , – заявив він.

 Також йому незрозуміла позиція «свободівців», адже завдяки Леніну Україна стала незалежною, на піку свого розвитку володіла найбільшою в Європі економікою, а також була відроджена українська мова.

 Царьков обурений тим, що представники «Свободи» стоять на колишній Жовтневій площі, відновленій після війни Радянською владою, в Києві, звільненому російським генералом Ватутіним, а вся фракція «Свободи» живе в колишньому готелі «Москва» (тепер «Україна»). Депутат нагадав, що весь Хрещатик був відновлений саме Радянською владою. Таким чином, каже Царьков, виходячи з логіки «свободівців», потрібно знести «сталінки» і «хрущовки», завод «Електрон» у Львові і багато іншого.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Перший секретар Одеського обкому КПУ нагадав, що й раніше зносили пам’ятники Леніну (найбільший на Півдні країни пам’ятник Леніну). Царьков вважає, що вчинки «свободівців» пояснюються тим, що їм просто нема чим похвалитися в економічному плані своїх регіонів. Однак тоді всі винні були покарані.

 «Сьогодні ж ми спостерігаємо повне безсилля влади зберегти порядок в країні, захистити нашу історію від нападок Тягнибока і Ко і зупинити «коричневу чуму», що розповзається по Україні», – додав він.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Царьков закликає всіх жителів Києва, та й усіх українців задуматися про те, що може бути завтра, враховуючи сьогоднішні дії «свободівців».

 Також депутат підкреслив, що КПУ зробить все можливе, щоб винні у знесенні пам’ятників Леніну в Києві і Котовську були покарані. «Ми будемо домагатися, щоб проти них були порушені кримінальні справи, а також, щоб саме за їх рахунок громаді було відшкодовано матеріальні збитки», – підсумував він.

 Нагадаємо, 8 грудня 2013 року був повалений пам’ятник Леніну в Києві біля Бессарабської площі, а в ніч на 9 грудня 2013 року – пошкоджено пам’ятник Леніну в Котовську Одеської області.

Читайте також: