fbpx
Здоров'я

8 грудня з Майдану госпіталізували чоловіка з підозрою на відкриту форму туберкульозу – КМДА

 Чоловіка з підозрою на відкриту форму туберкульозу вчора госпіталізували "швидкою" з Майдану Незалежності – КМДА

 Вчора, 8 грудня, близько 12:30 до лікарів швидкої медичної допомоги звернувся чоловік, що почувався недобре. Серед іншого він скаржився на симптоми високого тиску, кашель та наявність крові у слині. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

 У лікарні, до якої доставили пацієнта, з’ясувалося, що чоловік, який приїхав до Києва із Львівської області вже кілька років є хворим на туберкульоз. Востаннє основний курс специфічної хіміотерапії він проходив улітку. Наразі київські лікарі проводять всі необхідні обстеження, щоб остаточно визначити тип випадку, а також прийняти рішення щодо обсягу та термінів лікування.

 За інформацією фахівців, туберкульоз – це інфекційна хвороба, яку викликає надзвичайно стійкий у зовнішньому середовищі збудник – мікобактерія туберкульозу. Найчастіше джерелом інфекції є хвора на туберкульоз людина, яка виділяє збудника з мокротинням, інфікування відбувається повітряно-крапельним або повітряно-пиловим шляхом. Інфікування мікобактерією туберкульозу не обов’язково призводить до захворювання, але є стани організму, які сприяють прогресуванню інфекції.

 Низькі температури, скупченість людей, антисанітарія, можуть виступати факторами ризику виникнення простудних захворювань, поширення інфекційних хвороб.

 Джерело: УНН

Читайте також: