fbpx
Політика

Очі всього світу зараз прикуті до України – британський міністр

В ОБСЄ занепокоєні ситуацією, яка виникла в Україні. Особливо застосуванням сили під час розгону демонстрантів і побиттям журналістів. Тому українська влада повинна на ділі продемонструвати всьому світу відданість цінностям ОБСЄ в питанні мирного вирішення виниклих в Україні політичних проблем. Про це заявив британський міністр у справах Європи Девід Лідінгтон у ході сьогоднішнього брифінгу, в рамках 20 -го засідання Ради міністрів ОБСЄ, яке проходить у Києві.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Я продовжую заклик на адресу української влади до дотримання пріоритету прав громадян на мирний протест і свободу зборів… Дуже важливо, щоб усі сторони зберігали спокій і уникали дій, які могли б призводити до ескалації або обмежують свободу. Очі всього світу зараз прикуті до України. І це триватиме і після того, як закриється даний захід (засідання ОБСЄ)», – зазначив Девід Лідінгтон.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Водночас він вірить, що українській владі вдасться провести ретельне розслідування і справедливо, законно покарати винних у побитті мирних демонстрантів.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: