fbpx
Політика

Складання списків “ворогів Євромайдану” несе в собі склад злочину – В. Захарченко

 У складанні опозицією списків ворогів Майдану є склад злочину – глава МВС

 У складанні списків "ворогів ЄвроМайдану", чим зараз займаються деякі політичні сили, за чинним українським законодавством, несуть в собі склад злочину. Про це сьогодні заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, передає кореспондент УНН.

 "Сьогодні у виступах політиків з’явилися заклики до складання списків ворогів Євромайдану, що не виключає можливості вираження проти них або їхніх родичів загроз. У цьому переліку судді, працівники "Беркута" та багато інших посадових осіб. Відповідно до чинного законодавства, подібні погрози вже є самостійним складом злочину і такі дії тягнуть за собою кримінальну відповідальність" , – заявив В.Захарченко.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Як повідомляв раніше УНН, сьогодні УДАР почав створювати люстраційний список ворогів Євромайдану.

 Нагадаємо, в Києві та інших містах України вже більше двох тижнів тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада. Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про загальнонаціональний страйк. Серед основних вимог опозиції відставка уряду М.Азарова, а також дострокові президентські та парламентські вибори. Читайте також: українські Євромайдани: хронологія подій.

 Джерело: УНН

Читайте також: