fbpx
Політика

Очі всього світу зараз прикуті до України – британський міністр

В ОБСЄ занепокоєні ситуацією, яка виникла в Україні. Особливо застосуванням сили під час розгону демонстрантів і побиттям журналістів. Тому українська влада повинна на ділі продемонструвати всьому світу відданість цінностям ОБСЄ в питанні мирного вирішення виниклих в Україні політичних проблем. Про це заявив британський міністр у справах Європи Девід Лідінгтон у ході сьогоднішнього брифінгу, в рамках 20 -го засідання Ради міністрів ОБСЄ, яке проходить у Києві.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Я продовжую заклик на адресу української влади до дотримання пріоритету прав громадян на мирний протест і свободу зборів… Дуже важливо, щоб усі сторони зберігали спокій і уникали дій, які могли б призводити до ескалації або обмежують свободу. Очі всього світу зараз прикуті до України. І це триватиме і після того, як закриється даний захід (засідання ОБСЄ)», – зазначив Девід Лідінгтон.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Водночас він вірить, що українській владі вдасться провести ретельне розслідування і справедливо, законно покарати винних у побитті мирних демонстрантів.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: