fbpx
Політика

ВР не підтримала відставку уряду за опозиційним сценарієм

Верховна Рада провалила голосування за відставку Кабінету міністрів на чолі з Миколою Азаровим. Відповідна постанова, яку на розгляд запропонували опозиційні фракції, набрала всього 186 голосів. Зокрема, за відставку уряду проголосували: 90 нардепів від «Батьківщини», 42 – від « Удару», 36 свободівців, 17 позафракційних депутатів. Відставку Кабміну підтримав навіть один регіонал. Категорично проти виступили комуністи.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Під час розгляду питання про відставку Кабміну, лідер фракції «Комуністичної партії» Петро Симоненко запропонував нардепам підтримати законопроект, підготовлений комуністами. Він, як і опозиційний, передбачає відставку уряду. Правда, за іншим сценарієм. Але не через провал євроінтеграції, а через складну економічну ситуацію, яка виникла в Україні під час нині діючого Кабміну. ​​

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Однак спікер Володимир Рибак заявив, що дану постанову перед розглядом необхідно зареєструвати. Микола Азаров вийшов із залу. Після цього Володимир Рибак закрив ранкове засідання Верховної Ради, депутати продовжать роботу о 16:00.

Читайте також: