fbpx
Міжнародна економіка

Митний союз уже приносить Казахстану, РФ та Білорусі відчутні дивіденди – Путін

   Російський президент Володимир Путін підкреслив позитивний ефект від створення Митного союзу (Російська Федерація, Білорусь і Казахстан).

«Участь у Митному союзі і Єдиному економічному просторі вже приносить Росії, Казахстану і Білорусії відчутні дивіденди», – заявив він виступаючи на засіданні Третього російсько-вірменського форуму в Гюмрі.

За перші шість місяців нинішнього року ВВП країн Митного союзу збільшився на 1,7 %, незважаючи на несприятливу економічну кон’юнктуру останніх років. Володимир Путін додав, що зняття адміністративних і митних бар’єрів призвело до зростання обсягів торгівлі та товарного обороту в рамках Митного союзу (МС) і Єдиного економічного простору (ЄЕП).

«Принципово новим явищем стає конкуренція національних юрисдикцій в цьому зв’язку», – сказав президент РФ, додавши, що підприємці Митного союзу самі можуть вибирати місце реєстрації своїх компаній. Така можливість є стимулом для державних органів створювати комфортні умови ведення бізнесу.

Також Володимир Путін згадав про приєднання до євразійського інтеграційного проекту Вірменії. На його думку, такий крок допоможе Вірменії наростити прямі ділові контакти, в тому числі, на міжнародному рівні, сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату, а також серйозно зміцнить її економічний потенціал.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: