fbpx
Новини світу

Опозиція Вірменії влаштувала ходу проти Володимира Путіна

У столиці Вірменії Єревані проходить акція протесту проти вступу республіки до Митного союзу, а також проти візиту до Вірменії президента Росії Володимира Путіна. Як передають вірменські ЗМІ, в ній беруть участь кілька сотень людей. Активісти намагаються пройти по головних вулицях столиці у бік адміністрації глави держави, однак маршрут вже кілька разів змінювали через виставлені кордони поліції.

Організатором даної акції виступила ініціативна група «Аржанапатів Айастан» (Гідна Вірменія), до якої входять представники громадських організацій та кількох партій від опозиції.

За інформацією Armenia Today, в даний момент демонстранти зібралися перед будівлею вірменського уряду, яка оточена співробітниками поліції. Активісти скандують: «Вільна і незалежна Вірменія!», «Ми – господарі нашої країни», «Путін – їдь додому!», а також тримають у руках прапори України та Вірменії, плакати з написами «STOP Russia!». Один з демонстрантів зачитав усім присутнім лист, який адресований уряду. У ньому говориться, що після приєднання до Митного союзу – економічного об’єднання Росії, Казахстану і Білорусі – Вірменія «втратить можливість демократії і розвитку». В ході демонстрації трапилися кілька бійок учасників ходи з правоохоронцями. Деякі з активістів спробували пройти до резиденції президента, розділившись на кілька груп. Усіх їх затримали. Всього у відділки, за інформацією журналістів, були доставлені приблизно сто осіб.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Про намір вступити до Митного союзу з Російською Федерацією глава республіки Серж Саргсян заявив на початку вересня цього року.

У ході офіційного візиту в Єреван, який стартував 2 грудня, президент Росії Володимир Путін відзначив, що рух у бік євразійського інтеграційного проекту – «це суверенний вибір народу Вірменії».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: