fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

«Кому потрібна новорічна ялинка на крові?», – Вакарчук

Відомий музикант, лідер популярної групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук засудив дії української влади, які вирішили влаштувати «силовий розгін» мирного «Євромайдану» на площі Незалежності в Києві.

«Кому потрібна новорічна ялинка на Майдані, якщо вона стоїть на крові?», – написав Святослав Вакарчук на своїй особистій сторінці в одній із соціальних мереж.

За його словами, немає жодного аргументу, який зможе виправдати застосування сили проти мирних українських громадян.

«Жодного аргументу. Ні за яких обставин», – підкреслив Святослав Вакарчук.

Варто відзначити, що застосування грубої сили до мітингувальників на "Євромайдані" вже засудив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт та міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс. Крім того, посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайетт сьогодні також засудив застосування грубої сили проти мирних учасників "Євромайдана". На думку колишнього посла США в Україні Стівена Пайфера, застосування сили української влади для розгону демонстрантів на Майдані Незалежності призведе до ізоляції українського президента Віктора Януковича з боку Євросоюзу і США.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Нагадаємо, що спецпідрозділи МВС України «Беркут» у суботу розігнали мітинг, метою якого була підтримка курсу євроінтеграції України. Сам мітинг проходив у центрі Києва на Майдані Незалежності. За інформацією МВС, 35 осіб були затримані правоохоронцями, зараз на них складаються адміністративні протоколи. Представники ЗМІ повідомляють про 40 постраждалих після «нальоту» «Беркута». У міліції поки що перевіряють ці дані. Прихильники євроінтеграції України запевнили, що не збираються припиняти акції протесту. Зокрема, мітингувальники зараз збираються на площі біля Михайлівського собору в Києві. Саме в цьому соборі після розгону київського "Євромайдану" сховалася частина мітингувальників.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: