fbpx
Політика

Бунт в ПР: Вже п’ятий регіонал засудив дії силовиків на “Євромайдані” і заявив про намір вийти з партії

Схоже, незабаром ряди «Партії регіонів» суттєво порідіють. Принаймні, про намір вийти з партії вже заявили п’ятеро представників цієї політичної сили. Так, нардеп від фракції «Партії регіонів» Віктор Бондар на своїй сторінці в Facebook повідомив, що збирається їхати на "Євромайдан". Він також повідомив, що в даний час відбуваються активні консультації депутатів усіх фракцій щодо подальших спільних дій у Верховній Раді.

«Міліція в кращих диктаторських традиціях просто побила мирних людей і зробила найбільшу провокацію за часи незалежності України. Своїми діями вони загнали президента в глухий кут необхідності перезавантаження всієї правоохоронної машини і підштовхнули більшість депутатів переглянути ставлення до розвитку політики в Україні. Такі дії прощати не можна, – інакше завтра "Беркут" зачистить ВРУ, Кабмін, а потім і Банкову… До зустрічі на Майдані. А далі – готуємося до важкого шляху назад в ЄС. Через поріг в ЄС, сподіваюся, переступимо на цей раз легше», – написав Віктор Бондар.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Засудив розгін силовиками "Євромайдану" у Києві й регіонал Володимир Мельниченко. У разі, якщо Верховна Рада не засудить застосування сили на "Євромайдані", він погрожує покинути «Партію регіонів».

«Я очікую, що Верховна Рада одноголосно засудить застосування сили. Якщо цього не відбудеться, залишаю за собою право на вихід з фракції «Партії регіонів», адже мої виборці доручали мені захищати права і свободи, а не покривати насильство щодо мирних демонстрацій», – заявив Володимир Мельниченко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Заява про вихід з фракції і здачу мандата безпартійного депутата Вінницької обласної ради прозвучала і від регіонала Олександра Мельника. На своїй сторінці в Facebook він написав, що не бажав йти в політику і обласну раду від партії, яка дає команди бити дітей, жінок і беззбройних громадян країни. Він вірив, що представляє політичну силу, лідер якої на інавгурації заявив, що його головне завдання – Євроасоціація і модернізація країни.

Напередодні народний депутат від фракції «Партії регіонів» Ірина Бережна заявила, що у разі безкарності винних у розгоні «Євромайдану» вона наполягатиме на проведенні нових виборів. Регіоналка Інна Богословська заявила, що виходить з «Партії регіонів».

Читайте також: