fbpx
Політика

В Сімферополі мітингувальники пов’язали чорні стрічки на паркан ГУ МВС АРК

У Сімферополі після подій на столичному Євромайдані будівлю ГУ МВС прикрасили чорними стрічками

У Сімферополі представники громадських організацій і місцеві жителі провели акцію скорботи і громадянського ненасильницького протесту, передає кореспондент УНН.

На центральній площі ім. Леніна громадяни висловили протест діям співробітників підрозділу "Беркут" у Києві на Майдані Незалежності. Учасники тримали в руках плакати: "Сьогодні вночі "Беркут" бив моїх друзів на Майдані. Я не хочу такої влади!" і "А ти впевнений, що завтра "Беркут" не прийде до тебе?".

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Після годинного мітингу учасники акції попрямували центральною вулицею міста до Головного управління МВС України в АРК, де пов’язали чорні стрічки на паркан головного входу кримського главку міністерства. "Всі знають, що розігнали Майдан, застосовували газ. Людей бив "Беркут" просто так: по голові, в пах, по руках кийками. Але "Беркут" – це не якесь примарне державне об’єднання. Це не орган. Це держава. "Беркут" – це конкретні люди", – заявив один з організаторів акції Сергій Мокренюк.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Відзначимо, що під час проведення акції ніяких провокацій не сталося. Зазначимо, під час нічного розгону мітингувальників на Євромайдані в Києві серед співробітників "Беркута" очевидці впізнали співробітників його кримського підрозділу. При цьому в кримському главку МВС не коментують даний факт.

Джерело: УНН

Читайте також: