fbpx
Політика

Янукович відправиться в Китай на тлі загострення ситуації в Україні

Президент України Віктор Янукович з офіційним візитом відправиться до Китайської Народної Республіки (КНР). Відзначимо, що візит Віктора Януковича в Китай триватиме з 3 по 6 грудня 2013 року. Про це повідомили представники президента України в суботу.

Примітно, що візит Януковича в Китай відбудеться на тлі загострення ситуації всередині України після того, як український уряд вирішив «заморозити» підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Крім того, сьогодні правоохоронці влаштували «силовий розгін» «Євромайдану» у Києві.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Глава адміністрації українського президента Сергій Льовочкін розповів, що під час візиту Віктор Янукович зустрінеться з керівництвом Китаю. Також президент України виступить у рамках бізнес-форуму. За словами Льовочкіна, основну увагу під час переговорів на найвищому рівні президент України приділить питанням реалізації та перспектив розвитку співробітництва між країнами. У першу чергу, це стосується співпраці в торговельно-економічній, фінансово-кредитній, інвестиційній, енергетичній, науково-технічній та аграрній сферах.

Крім того, за результатами візиту Януковича планується підписати ряд двосторонніх документів, які будуть спрямовані на поглиблення двосторонніх відносин.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Нагадаємо, що спецпідрозділи МВС України «Беркут» у суботу розігнали мітинг, метою якого була підтримка курсу євроінтеграції України. Сам мітинг проходив у центрі Києва на Майдані Незалежності. За інформацією МВС, 35 осіб були затримані правоохоронцями, зараз на них складаються адміністративні протоколи. Представники ЗМІ повідомляють про 40 постраждалих після «нальоту» «Беркута». У міліції поки що перевіряють ці дані.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: