fbpx
Політика

Азаров: “На МВФ світ клином не зійшовся”

 Україна продовжуватиме переговори з Міжнародним валютним фондом на тему отримання кредиту. Про це сьогодні, 29 листопада, на своїй сторінці в соціальній мережі написав прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Ми маємо намір продовжувати наші переговори з Міжнародним валютним фондом. Все-таки ми люди терплячі і наполегливі. А в цілому, на Міжнародному валютному фонді світ клином не зійшовся», – прокоментував ситуацію український прем’єр.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Нагадаємо, що українська влада розраховувала на відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом, а також на те, що в рамках нової програми фінансування будуть залучені фінанси на загальну суму в районі 15 мільярдів доларів. Додамо, що термін попередньої кредитної програми фонду для України, яка була розпочата в 2010 році, закінчився ще грудні минулого року.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Згідно з даними Кабінету міністрів, 20 листопада поточного року від Міжнародного валютного фонду було отримано лист, в якому фонд назвав умови для того, щоб був виданий новий кредит. У МВФ зажадали підвищити тарифи на газ для населення, а також заморозити заробітні плати. В українському уряді такі вимоги вважають неприйнятними.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: