fbpx
Міжнародна економіка

Угоду про асоціацію з ЄС парафувала Грузія

Грузія парафувала Угоду про асоціацію з ЄС

 Грузія завершила процес технічного парафування угоди про асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі, передає УНН з посиланням на портал NewsGeorgia.

Затвердження більше 1000 сторінок документа тривало кілька годин. Офіційно документ буде підписано 29 листопада міністр закордонних справ Грузії Майєю Панджікідзе.

За словами заступника зовнішньополітичного відомства Грузії Давида Залкаліані, країна робитиме все для поступової інтеграції до Євросоюзу.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

"Кожен день до і після підписання угоди повинен бути спрямований на здійснення Грузією повного політичного асоціювання і поетапної економічної інтеграції в європейську сім’ю", – сказав він.

Відзначимо, грузинська сторона очікує, що остаточне підписання угоди відбудеться у вересні 2014 року.

Нагадаємо, сьогодні у Вільнюсі почав роботу Саміт Східного партнерства. Зокрема, планувалося, що на цьому саміті 29 листопада Україна підпише Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Додамо, "Східне партнерство" – проект ЄС, завданням якого є розвиток зв’язків країн ЄС з країнами колишнього СРСР: Україною, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією, Грузією та Білоруссю.

Джерело: УНН

Читайте також: