fbpx
Новини світу

Кім Чен Ин витратив 500 млн доларів на підтримку культу вождів?

Влада Північної Кореї витратила приблизно 500 мільйонів доларів для зміцнення культу північнокорейських вождів. Така сума була витрачена Пхеньяном за останні два роки. Про це повідомляє південнокорейське видання The Dong – A Ilbo.

Як повідомляють джерела з Північної Кореї, за час правління нового лідера Кім Чен Ина було витрачено близько 200 мільйонів доларів на «культ вождів». Зокрема, було встановлено 3200 стел, 400 мозаїчних панно і 23-метрові статуї Кім Чен Іра і Кім Ір Сена. Статуї встановили навпроти театру Мансуде, що в Пхеньяні. Крім того, близько 300 мільйонів доларів було витрачено на будівництво 40 великих державних об’єктів, які носять імена членів правлячої «північнокорейської сім’ї». Такими об’єктами стали: новий гірськолижний курорт Масик, різні кінноспортивні комплекси та інші об’єкти.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Фахівці з Північної Кореї стверджують, що під час аналізу внутрішньої ситуації в Північній Кореї потрібно детально занурюватися у всі проблеми. На їх думку, не варто звертати свою увагу на будь-які зовнішні прояви. Наприклад, іноземні експерти відзначили, що такі серйозні державні витрати виглядають досить дивним чином при «млявій» економічній ситуації в Північній Кореї.

Варто відзначити, що експорт мінеральних ресурсів з КНДР до Китаю склав близько 1,46 мільярда доларів в 2011 році. За 2012 рік Північна Корея експортувала в Китай мінеральних ресурсів на 1,45 мільярда доларів, а з січня по вересень 2013 Північна Корея зуміла заробити тільки 1,25 мільярда доларів. В даний момент Китай для Північної Кореї є найважливішим союзником.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Нагадаємо, що Кім Чен Ин очолив Північну Корею після смерті свого батька і попереднього лідера країни Кім Чен Іра в грудні 2011 року.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: