fbpx
Право

Студентам видають «довідки» для деканатів про те, що вони виконували свій громадянський обов’язок

 На Майдані Незалежності студентам видають «довідки» для деканатів про те, що вони виконували свій громадянський обов’язок

 Станом на 16:00 на Майдані Незалежності в Києві триває мітинг на підтримку євроінтеграції. Як передає кореспондент УНІАН, біля монументу Незалежності перебувають близько 4 тисяч осіб, більшість з яких – студенти.

Студенти тримають плакати: "Чорні брови, карі очі, я до Путіна не хочу", "Європейське кіно – ми до тебе їдемо", "Панду – геть!", "Євромайдан або валіза", "Ми – НЕ СРСР, ми – ЄС". Студентське співтовариство ще не висунуло конкретних вимог, окрім підписання президентом України Віктором Януковичем Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті у Вільнюсі.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Текст спільної заяви студентів українських вищих навчальних закладів ще формується і незабаром буде озвучений.

Також на Майдані Незалежності громадська організація видає студентам «довідки», в яких зазначено, що студенти «не приймали участь у навчальному процесі 27 листопада 2013 у зв’язку з тим, що виконували свій громадянський обов’язок, захищали європейський вибір України на Євромайдане в Києві».

Довідка видана для пред’явлення в деканат навчального закладу.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 листопада, близько 14:00 багатотисячна колона студентів прийшла на Майдан Незалежності, де триває акція на підтримку євроінтеграції України.

В акції беруть участь, зокрема, студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного педагогічного університету імені Драгоманова, Лінгвістичного університету та інших вишів Києва. Вони пройшли маршем від пам’ятника Тарасу Шевченку, по вулиці Хрещатик, на Майдан Незалежності.

З 25 листопада на Майдані знаходяться студенти Києво-Могилянської академії.

Джерело: УНІАН

Читайте також: