fbpx
Політика

Тимошенко відмовляється припинити голодування – адвокат

Екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко відмовляється припинити голодування, незважаючи на всі вмовляння. Про це стало відомо від адвоката екс-прем’єра Андрія Кожем’якіна.

«Ми намагалися її умовити. Але вона сказала "ні"», – заявив Андрій Кожем’якін.

Про це адвокат сказав після сьогоднішньої зустрічі з Юлією Тимошенко в харківській лікарні.

За словами Кожем’якіна, під час зустрічі Юлія Тимошенко запевнила, що планує голодувати як мінімум до 29 листопада 2013 року. Нагадаємо, що саме в цей день закінчується Вільнюський саміт. Після 29 листопада Тимошенко вирішить, чи продовжувати голодування.

Андрій Кожем’якін зазначив, що під час сьогоднішньої зустрічі з Юлією Тимошенко в її день народження вирішили не «чіпати політику».

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«Ми домовилися згадувати тільки хороше і нічого про політику… Згадували ті часи, коли була надія на краще майбутнє, на те, що справедливість є», – розповів Андрій Кожем’якін, відповідаючи на питання, чи обговорювалися з Тимошенко дії опозиції у Верховній Раді після Вільнюського саміту.

Крім того, адвокат передав подяку екс-прем’єр-міністра всім її прихильникам, які зібралися сьогодні біля лікарні, щоб привітати Юлію Тимошенко з днем ​​народження.

«Вона дуже вдячна вам, що ви сьогодні разом з нею. Їй дуже приємно», – підкреслив Кожем’якін.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Раніше повідомлялося, що в понеділок Юлія Тимошенко оголосила голодування, вимагаючи в української влади підписати з Євросоюзом Угоду про асоціацію.

Сьогодні Юлії Тимошенко дозволили провести зустрічі з захисниками Андрієм Кожем’якіним і Сергієм Власенком. Крім того, до засудженої пустили її дочку, – Євгенію Тимошенко. Як зазначив начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков, до Тимошенко пустили відвідувачів «як виняток та з нагоди дня народження». Вся справа в тому, що введені обмеження на відвідування через карантин як раніше не зняті.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: