fbpx
Без категорії

Ольга Харлан визнана найкращою шаблісткою світу

Українка Харлан визнана кращою шаблісткою світу

 За підсумками сезону Міжнародна федерація фехтування (FIE ) визнала нашу олімпійську чемпіонку Ольгу Харлан найкращою шаблісткою світу. Відповідну нагороду українка отримає 29 листопада в Парижі, де відбудеться конгрес FIE, приурочений до 100-річчя організації, повідомили УНІАН у прес -службі НОК України.

Крім Харлан, нагороди FIE отримають шпажисти Ана Марія Бранза (Румунія) і Рубен Лімардо Гаскон (Венесуела), рапіристи Аріанна Ерріго (Італія) і Андреа Кассара (Італія), а також шабліст Веніамін Решетніков з Росії.

Нагадаємо, в серпні на світовій першості з фехтування українка вперше в своїй кар’єрі здобула «золото» в особистому заліку, а також отримала звання чемпіонки світу в командному виступі.

До того ж, на чемпіонаті Європи Харлан перемогла в індивідуальній першості, і разом з подругами по збірній отримала командне «срібло».

Харлан є абсолютною рекордсменкою в номінації Національного олімпійського комітету України «Найкращий спортсмен місяця». Почесне звання, а разом з ним пам’ятну статуетку, диплом та грошову премію від НОК Харлан отримувала аж 6 разів.

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка привітав українську спортсменку та її наставників з вагомим міжнародним визнанням, побажавши не зупинятися на досягнутому, і йти до нових перемог, які будуть радувати уболівальників і всю спортивну громадськість країни.

Джерело: УНІАН

Читайте також: