fbpx
Політика

Катеринчук: “Суд фактично підтвердив, що розпорядження Кабінету міністрів незаконне”

 Окружний адміністративний суд столиці сьогодні, 26 листопада, виніс рішення, в якому зазначено, що прийняте українським урядом розпорядження про призупинення підготовки до підписання Угоди з Європейським союзом – це «фількіна грамота». Дану інформацію сьогодні озвучив народний депутат України Микола Катеринчук.

За словами голови Європейської партії України, з правової точки зору рішення Кабінету міністрів не має жодних наслідків для українського президента.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Суд визнав, що наш президент самостійно може підписати Угоду про асоціацію і в цьому питанні він може нікого не питати. Тут все залежатиме виключно від рішення Віктора Януковича», – додав народний депутат.

Катеринчук додав, що сьогоднішнє рішення суду «фактично підтвердило незаконність розпорядження Кабінету міністрів України від 21 листопада 2013 року». За словами нардепа, попередні слухання у справі повинні відбутися 10 грудня.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Повторюся, що горезвісне рішення нашого прем’єр-міністра ніяким чином не може перешкодити Віктору Януковичу на саміті у Вільнюсі підписати Угоду про асоціацію», – заявив Микола Катеринчук.

За матеріалами: epu.in.ua

Читайте також: