Вдосконалення адміністрування єдиного внеску за рахунок електронного звітування

  Відтепер Міндоходів приймає та обробляє звіти про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Вдосконалення адміністрування єдиного внеску впроваджено за рахунок розширення можливостей електронного звітування.

 Звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до податкових органів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття на облік в органах доходів і зборів в один із таких способів:

  •  засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством;
  •  на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації;
  •  на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не більше п’яти.

 Звіт, надісланий поштою, не вважається поданим.

 Лише за перший місяць адміністрування єдиного внеску до ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області подали звітність про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в електронному вигляді 2,7 тис. платників.

 Обравши для себе електронну звітність, платники не тільки оцінили її зручність і простоту, але й зробили перспективний вибір для наступного онлайн-спілкування з фахівцями Миндоходов, які постійно працюють над впровадженням нових і вдосконалюванням діючих сервісів.

Related Post

 Для подання звітності в електронному вигляді Міндоходів створило усі умови, щоб якомога більше платників змогли скористатися цією можливістю. Це безкоштовні електронні ключі, зручний онлайн-інтерфейс, консультації фахівців Міндоходів.

 Електронні формати документів звітності з єдиного внеску та довідник відповідності кодів органів Міндоходів та кодів органів Пенсійного фонду розміщено на веб-порталі Міністерства.

 Звітність в електронному вигляді потрібно надсилати на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України zvit@sta.gov.ua.

 За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області

Leave a Comment