fbpx
Політика

Бідзіна Іванішвілі йде з політики

Колишній прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі заявив про своє рішення піти з політики. Про це екс-прем’єр-міністр заявив під час з’їзду політичної партії «Грузинська мрія – Демократична Грузія», яка входить до складу правлячої коаліції «Грузинська мрія». З’їзд партії відбувся в неділю, 24 листопада.

«З сьогоднішнього дня я з’явлюся перед усіма вами не як політик, а як пересічний громадянин цієї держави. Я йду з політики і буду активним громадянином», – повідомив Бідзіна Іванішвілі під час з’їзду партії.

Нагадаємо, що в початку жовтня 2011 року Бідзіна Іванішвілі несподівано оголосив про свій намір створити сильну політичну команду. Він повідомив, що хоче прийти до влади в Грузії. Втім, відразу ж Бідзіна Іванішвілі зазначив, що не збирається довго залишатися в політиці. За його словами, він буде «в політиці» всього 2-3 роки.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Незабаром після цього створив Бідзіна Іванішвілі коаліцію «Грузинська мрія». Його коаліція на парламентських виборах торік зуміла змістити з позицій провладну політичну силу тодішнього президента Грузії Михайла Саакашвілі. Йдеться про партію «Єдиний національний рух». Саме після перемоги коаліції «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі очолив уряд Грузії.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Приблизно через рік на посаді глави уряду Грузії, восени 2013 року Бідзіна Іванішвілі заявив, що вважає своє головне завдання виконаним. Саме тому, підкреслив політик, він вирішив піти з політики. За його словами , після відходу з політики він займеться «розвитком громадянського сектору» в Грузії. Пізніше Бідзіна Іванішвілі підкреслив, що піде з поста прем’єр-міністра Грузії через тиждень після інавгурації Георгія Маргвелашвілі, нового президента.

Відзначимо, що інавгурація нового президента Грузії Георгія Маргвелашвілі пройшла 17 листопада 2013 року.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: