Евромайдан. Міліціонери намагаються витіснити мітингувальників з Майдану Незалежності

У столиці України на Майдані Незалежності сьогоднішнім вранці співробітники міліції почали відтісняти громадян, які мітингують за євроінтеграцію. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Зокрема, такі дії правоохоронці пояснюють тим, що намагаються «розширити площу біля місця встановлення новорічної ялинки».

Всіх учасників євроінтеграційної акції на Майдані Незалежності запевнили, що такі дії з боку правоохоронців пов’язані тільки з монтуванням головної новорічної ялинки в Україні. Втім, мітингувальники стверджують, що таким чином їх хочуть витіснити з місця протесту.

Раніше мітингувальники висловлювали побоювання з приводу того, що в Києві можуть мати місце провокації. На такі думки громадян наштовхнули зіткнення і конфлікти на деяких регіональних площах. Зокрема, такі «сутички» відбулися в Миколаєві та Феодосії.

Related Post

Крім того, присутні громадяни на Майдані Незалежності висловили обурення, що до «будівельних робіт» влада вирішила залучити бійців спецназу.

Раніше в київському управлінні МВС України запевнили, що виключають «силовий сценарій» щодоо протестуючих громадян на Майдані Незалежності.

«Ми налаштовані толерантно. І сподіваємося на те, що мітингувальники нас підтримають, що вони не будуть провокувати конфлікти. Ми виключаємо силовий сценарій», – стверджує Ольга Білик, начальник прес-служби головного управління МВС України в Києві.

Нагадаємо, що ввечері 22 листопада на Майдані Незалежності відбулася сутичка між протестувальниками і бійцями спецпідрозділу «Беркут». Даний конфлікт виник після того, як мітингувальники, всупереч судовій забороні, спробували поставити намети на Майдані Незалежності. Стало відомо, що під час бійки бійців «Беркута» відтіснили до станції метро «Хрещатик».

За матеріалами: РБК-Україна Фото: РБК-Україна

Leave a Comment