Мітинг на підтримку української євроінтеграції відбувся в Лондоні

У Лондоні мітинг на підтримку української євроінтеграції відбувся під гаслом: «Брюссель!  Не здавай Україну!»

 Більше ста українців Великобританії взяли участь у мітингу за європейську інтеграцію України біля будівлі британського парламенту у Вестмінстері. Як повідомляє кореспондент УНІАН з Лондона, учасники мітингу тримали гасла: "Брюссель! Не здавай Україну!" , " Путін, руки геть від України!" та інші. Також учасники акції тримають в руках прапори України та Європейського Союзу. Вони висловили вимогу до уряду України скасувати своє рішення про відмову від подальшої євроінтеграції держави.

"Український уряд ще має час змінити своє рішення про призупинення євроінтеграції і не відмовлятися від європейського курсу, який обрав український народ", – сказав, виступаючи перед учасниками акції, директор українського Інституту в Лондоні юрист Ендрю Гундер.

Віце-президент Спілки українців Британії Ірина Терлецька заявила у своєму виступі: "Україна не повинна поступатися під російським тиском, а повинна рухатися в Європу!"

Related Post

У своїй заяві в п’ятницю глава британського дипломатичного відомства Вільям Хейг висловив жаль з приводу рішення уряду України призупинити роботу над Угодою про асоціацію з ЄС, яка планували підписати на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі наприкінці наступного тижня.

Джерело: УНІАН

Leave a Comment