fbpx
Суспільство

У центрі Москви знайшли срібний скарб

У самому центрі Москви археологи виявили скарб. У ході розкопок на Арбаті вони виявили схованку, в якій знаходилися срібні прикраси, хрест і столові прилади початку XIX століття.

Скарб знаходився під півтораметровим шаром землі, як кажуть вчені, подібних знахідок в центрі Москви не було вже кілька років. Всього в тайнику знаходилося 25 предметів, серед яких – оклади ікон, хрест, чайні та столові ложки, рукоятки ножів. Все це знаходилося в землі близько двохсот років.

Читайте також:  Якудза. Історія японської мафії (ВІДЕО)

Учені вже висунули кілька версій про те, хто і чому міг заховати ці предмети. "Ми припускаємо, що ці речі принесли з якоїсь пожежі пожежні, що жили тут – ділиться припущенням керівник розкопок Володимир Беркович. – Речі з вензелями продати важко, вони вирішили переплавити їх на срібло. А потім, щоб не попастися, зарили його від гріха подалі".

Місце, де знайдено скарб, має багату історію – в сімнадцятому столітті тут розташовувалася міська садиба священика. Наприкінці того ж століття кілька дворів об’єднав князь Голіцин, а після 1812 року в "Арбатському приватному будинку" розташовувалися пожежники і поліція.

Читайте також:  Присвячується світлій пам'яті дрогобичанина Івана Шукліна

Після реставрації предмети зі знайденого скарбу збагатять експозицію музею історії Москви. Також, стало відомо, що реставрації та відновленню піддасться і сам "Арбатський приватний будинок", на території якого був знайдений скарб .

У центрі Москви знайшли срібний скарб (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: