fbpx
Політика

Мер: У Донецьку «Євромайдану» не буде

У Донецьку не буде «Євромайдану» на зразок того, який «стартував» у Києві. Про це в суботу заявив міський голова Донецька Олександр Лук’янченко.

«У Донецьку «Євромайдану», я думаю, не буде такого, як дехто очікує. Вся справа в тому, що раніше були зроблені соцопитування, і за цими опитуваннями лише 27% опитаних бажали йти в Європейський союз», – стверджує Олександр Лук’янченко.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Як зазначив мер Донецька, погіршення відносин між Києвом і Кремлем негативним чином відбилося на українській економіці.

«Сьогодні всі говорять про те, що Україна відмовилася від євроінтеграції – ніхто не відмовлявся, але потрібно зробити паузу, напевно, і трохи роздивитися, що дасть цей сьогоднішній вступ і які наслідки будуть», – підсумував донецький мер.

Все почалося з того, що 21 листопада український уряд вирішив призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, Кабінет міністрів мотивував таке рішення «необхідністю розвитку економічних відносин з СНД і Російською Федерацією». Уряд України доручив профільним відомствам поновити діалог з державами СНД і Митного союзу, щоб активізувати торговельно-економічні зв’язки.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: