fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

МВС України: Петро Мельник – єдиний, хто зумів втекти з-під домашнього арешту

З 200 осіб, які цього року перебували під домашнім арештом, втекти зумів лише «опальний» ректор Податкової академії України Петро Мельник. Після цього іншим 18-ти підозрюваних інкримінували «порушення правил поведінки». Крім того, їм вирішили посилити запобіжний захід.

«Ці 18 людей нікуди не втекли. Щодо них використовувався електронний браслет, правоохоронці чітко контролювали їх переміщення, однак вони порушили порядок поведінки», – розповів Микола Чинчин, керівник Головного слідчого управління МВС України. Про це правоохоронець повідомив під час на прес-конференції.

Керівник управління зв’язків з громадськістю МВС України зазначив, що зараз практично у кожній області України є спеціальне устаткування, яке дозволяє застосовувати запобіжний захід у вигляді «домашнього арешту». Крім того, пояснив представник МВС України, таке обладнання дозволяє використовувати браслети, але електронні браслети використовуються далеко не у всіх випадках. Зокрема, пояснив правоохоронець, є такі випадки, коли виконання такого запобіжного заходу контролюється дільничними.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

«Не в кожному райвідділі знаходяться такі пульти… Всього було закуплено 527 електронних браслетів, а скільки необхідно – це питання, швидше, філософське», – додав правоохоронець.

Після цього Микола Чинчин підкреслив, що тієї кількості електронних браслетів, яка є в розпорядженні МВС України даний час, – «цілком достатньо». За його словами, порушники цілком задоволені тим, що «ходять з електронними браслетами, а не знаходяться в місцях позбавлення волі».

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Нагадаємо, що ректор Національного університету податкової служби України Петро Мельник був заарештований 27 липня 2013 року співробітниками міліції в своєму кабінеті при отриманні хабара.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: