fbpx
Політика

Шанси України підписати УА – менші, ніж 50% – глава МЗС Польщі

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський оцінює шанси на підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом менше, ніж в 50 %. За словами міністра, Україна допустила величезну помилку, відклавши вирішення найважливіших питань на останній момент. Та й натиску Росії українській державі дуже важко протистояти.

«Вірменія вже піддалася цьому тиску, Україна – коливається. Але Україна допустила значні помилки в цьому процесі. Отже, якби сьогодні я повинен був вгадувати, підпишемо чи (Угоду про асоціацію) у Вільнюсі, то вважаю, що шанси – менші, ніж 50 відсотків», – заявив Радослав Сікорський.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У той же час він підкреслив, що саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі відбудеться за будь-яких обставин. Адже крім України, в ньому задіяні також інші держави – ​​Грузія і Молдова. А вони, за словами міністра, повністю готові парафувати Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Щодо України, то вона багато зробила для досягнення євроінтеграційної мети. Однак керівництво Євросоюзу вважає, що цього для підписання Угоди недостатньо, а тому в нинішній ситуації вона може бути і не підписана.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

За матеріалами: polskieradio.pl

Читайте також: