fbpx
Без категорії

Армстронг розповів, що його “прикривали” спортивні чиновники

Американський велогонщик Ленс Армстронг, позбавлений більшості своїх титулів за вживання допінгу, не збирається «тонути» один. Він методично «топить» людей зі свого оточення, що також вживали допінг, або «закривали очі» на ці порушення.

Так, за словами Армстронга, екс-президент Всесвітнього союзу велосипедистів Хейн Вербрюгген «прикривав» його і, користуючись висотою свого положення, допомагав Армстронгу уникнути покарання, повідомляє британське видання The Daily Mail з посиланням на інтерв’ю велогонщика. Ленс Армстронг розповів, що під час змагань «Тур де Франс» у 1999 році його допінг-тест показав позитивний результат, і Вербрюгген знав про це. Проте глава Всесвітнього союзу велосипедистів, за словами Ленса Армстронга, не хотів, щоб ця негарна історія отримала розголос. У підсумку велогонщикові був заднім числом виписаний рецепт на мазь, що містить кортизон, який заборонений для використання спортсменами перед відповідальними змаганнями. Армстронг повинен був зробити вигляд, що використовував цей препарат для лікування травм.

До слова, залишаючи пост глави UCI, Хейн Вербрюгген заявив, що не скоював неправомірних дій, і його совість «абсолютно чиста».

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: