Норвезький лосось небезпечний для здоров’я – Асоціація рибалок України
На прилавки українських магазинів та ринків потрапляє лише незначна частина якісної риби, решта – небезпечна для здоров’я. Так, дешевий норвезький лосось – штучно вирощений і насичений антибіотиками. Про це УНН повідомила прес-служба Асоціації рибалок України.
"У нашій країні на прилавках можна побачити два види лосося – російського далекосхідного і норвезького. Забарвленням і будовою тіла вони дуже схожі один на одного, проте відмінності все ж є: перший відрізняється від другого кольором і більш щільною консистенцією, бо виріс у дикій природі на природній кормовій базі. А норвезького вирощують штучно, його годують спеціальними комбікормами, насиченими стероїдами і стимуляторами росту для збільшення маси. Щоб риба не хворіла, її проколюють антибіотиками – при обробці норвезького лосося ви побачите темні плями і гематоми від уколів", – розповів член Асоціації рибалок України, кандидат біологічних наук Олег Снігур.
Він зазначив, що для того, щоб м’ясо лосося мало яскравий товарний вигляд, в харчування риби додають барвник.
"Норвезькі постачальники і не приховують цього. Кажуть, що немає ніяких проблем виростити рибу з будь-яким відтінком і кольором м’яса. Ще одна відмінність норвезького лосося від далекосхідного – він майже вдвічі більший за натурального, бо виріс на хімії. Дика риба стоїть завжди дорожче за штучно вирощену", – резюмував Олег Снігур.
Джерело: УНН
Leave a Comment