fbpx
Міжнародна економіка

Турецькі мандарини затримані в Києві

 У Києві затримали турецькі мандарини через середземноморські плодовиті мухи

 12 листопада 2013 в Київській області при проведенні фітосанітарного контролю в т/п "Київ- столичний" (ВіДі Термінал) м. Вишневе у вантажі свіжих фруктів (мандарини) вагою 20,8 тонн з Туреччини, було виявлено карантинний, відсутній на території України шкідливий організм – середземноморська плодова муха (Ceratitis capitata Wied.) (личинки у живому стані). Про це УНН повідомили у прес-службі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

Зараз вантаж затриманий, було видано розпорядження про застосування фітосанітарних заходів, в даному випадку власнику рекомендується провести рефрижерації. Найближчим часом власником буде прийнято рішення про проведення рефрижерації, інакше заражений вантаж буде повернуто в країну-відправника.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Також, у зв’язку з невідповідністю імпортного вантажу фітосанітарним вимогам України та відповідно до МСФЗ № 13 було складено та направлено нотифікаційні повідомлення до Туреччини.

ДОВІДКА УНН: Середземноморська плодова муха може пошкоджувати дуже багато видів рослин: апельсин, мандарин, авокадо, хурму, інжир, каву, банан, лимон, полуницю, гранат, абрикос, яблуню, сливу, черешню, виноград, фінік, томат, баклажан, перець, а також понад 70 видів інших рослин. Ця карантиння комаха входить до групи найбільш небезпечних шкідників майже у всіх країнах, де вирощуються ушкоджувані нею культури і де вона може акліматизуватися. Мухи пошкоджують плоди в період відкладання яєць, а личинки, які харчуються всередині плодів, викликають розвиток вторинних мікроорганізмів і загнивання м’яких тканин. Основним джерелом поширення мухи є заражені плоди. Дорослі комахи за допомогою вітру можуть пасивно переноситися на значні відстані (до 20 км).

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Джерело: УНН

Читайте також: