fbpx
Економіка

Азаров: Янукович зажадав до 20 грудня погасити заборгованість з зарплат

Президент України Віктор Янукович віддав доручення прем’єр-міністру України Миколі Азарову та всім керівникам облдержадміністрацій до 20 грудня 2013 року погасити існуючі заборгованості з заробітної плати. Крім того, влада повинна погасити заборгованості і з виплат загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Про це стало відомо з доручення президента Віктора Януковича. Таке розпорядження український президент віддав за підсумками зустрічі з представниками федерації професійних спілок України та українського союзу підприємців і промисловців.

«Миколі Азарову, Анатолію Могильову (голові Ради міністрів Криму), всім головам обласних, Севастопольської та Київської міських державних адміністрацій в установленому порядку вжити заходів щодо погашення заборгованостей з виплат за загальнообов’язковим державним соціальном страхуванням, а також недопущення утворення такої заборгованості в подальшому. Термін – 20 грудня 2013 року», – сказано в дорученні Януковича.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Крім цього, Віктор Янукович зажадав у влади забезпечити прийняття невідкладних заходів щодо погашення заборгованості з виплат заробітної плати та своєчасної оплати праці працівників. Відзначимо, що «прийняття заходів» пройде за участі представників Генеральної прокуратури України. Також президент України зажадав від регіональної влади взяти під особистий контроль здійснення заходів з погашення заборгованостей.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Після цього президент України зажадав активізувати роботу в плані створення нових робочих місць. Зокрема, збільшення робочих місць повинно відбутися після реалізації положень закону України «Про зайнятість населення».

Сьогодні Азаров повідомив, що Янукович вимагає своєчасно виконувати соціальні зобов’язання держави.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: