fbpx
Право

Американська прокуратура визначиться, чи вимагати для Царнаєва смертної кари

Представники обвинувачення на попередніх слуханнях у суді Бостона (штат Массачусетс) заявили, що до кінця цього тижня прокуратура вирішить, чи буде вона вимагати вищої міри покарання для Джохара Царнаєва, обвинуваченого у скоєнні теракту під час Бостонського марафону в США в квітні цього року.

Раніше повідомлялося, що прокуратура повинна була представити свою рекомендацію з цього питання міністру юстиції, генеральному прокурору США Еріку Холдеру не пізніше 31 жовтня, однак, як стало відомо пізніше, сторона обвинувачення не вклалася в цей термін. Саме Холдер буде приймати остаточне рішення щодо того, чи наполягати на смертній карі для Царнаєва чи ні.

За словами судді Джорджа Отула, тепер генпрокурор повинен буде винести рішення до кінця січня 2014 року.

Сам Джохар Царнаєв, який міститься в тюремному медичному центрі Девенс недалеко від Бостона, на слуханнях не був присутній. Адвокати передбачуваного терориста намагаються домогтися пом’якшення умов його утримання. Вони стверджують, що той міститься в повній ізоляції і настільки суворі заходи є "незаконними і необгрунтованими", а також ускладнюють їх спілкування з Царнаєвим.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: