fbpx
Здоров'я

Голова МОЗ України: “Саме від медсестер, фельдшерів, акушерів в значній мірі залежить якість надання медичної допомоги громадянам”

Українські медсестри нічим не гірші за європейських – Р. Богатирьова

МОЗ України піклується про відповідність рівня медсестринської освіти в країні європейським стандартам. Про це повідомила міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова під час відкритої онлайн- лекції "Проблемні питання розвитку медсестринства в Україні", передає УНН з посиланням на МОЗ України.

На сьогодні в області охорони здоров’я, повідомила міністр, працює більше 592 000 спеціалістів з медичною освітою, більш 403 000 з яких – молоді фахівці з медичною освітою, бакалаври та магістри сестринської справи. Майже 73 відсотки молодших спеціалістів з медичною освітою – це медичні сестри. "Цілком зрозуміло, що саме від медичних сестер, фельдшерів, акушерів в значній мірі залежить якість надання медичної допомоги громадянам", – резюмувала керівник МОЗ України.

«Україна дбає про відповідність рівня медсестринської освіти європейським стандартам, для чого, крім іншого, в нашій країні впроваджено ступеневу освіту, яка передбачає підготовку медичної сестри. Міністерство охорони здоров’я України працює над подальшим розвитком ступеневої медсестринської освіти (дипломована медична сестра, медична сестра бакалавр та медична сестра-магістр), і першочерговим завданням у цьому напрямку є створення нового стандарту освіти з магістратури зі спеціальності "Сестринська справа», – розповіла міністр.

Джерело: УНН

Читайте також: