fbpx
Без категорії

У Бразилії представили піктограми всіх видів спорту Олімпіади-2016

Організатори Олімпіади в Ріо-де-Жанейро представили оригінальні піктограми всіх видів спорту, що входять до програми Олімпійських та Параолімпійських ігор 2016 року. Вперше в історії Олімпіад свою "картинку- символ" отримав кожен вид змагань.

Всього картинок 64, з них 41 піктограма ілюструє всі види програми Олімпіади та 23 – змагань параолімпійців. Так, велосипедний спорт представлений чотирма різними піктограмами, які легко впізнати. Наприклад, за трьома картинкам любителі кінного спорту без зусиль зможуть зрозуміти, де проходитимуть змагання з конкуру, де з кінного триборства, а де з виїздки.

Вперше піктограми, що символізують певні види спорту, з’явилися в 1964 році на Олімпіаді в Токіо, і з тих пір перетворилися на традиційний олімпійський атрибут. Щоразу організатори з усією серйозністю підходять до питання розробки візуальних символів різних видів спорту, особливо намагаючись, щоб їх піктограми були оригінальними і запам’ятовувалися.

Над піктограмами бразильської Олімпіади більше року працювали 28 кращих художників і графічних дизайнерів. "Ми намагалися в єдиному зоровому образі з’єднати динамізм і напруженість змагання і веселу, невимушену атмосферу Ріо-де-Жанейро", – повідомила керівник творчого колективу Лула Бет, і, судячи з відгуків присутніх глядачів і журналістів, їм вдалося успішно реалізувати задумку.  

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: