fbpx
Політика

Товарообіг між Україною і Болгарією необхідно збільшити в 3 рази – Азаров

М.Азаров: українсько-болгарський товарообіг необхідно збільшити в 2-3 рази

Потенціал співпраці України та Болгарії досить високий. Але разом з цим реальний товарообіг далеко не відповідає цьому потенціалу, заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з міністром закордонних справ Республіки Болгарія Крістіаном Вігеніним, передає  УНН з посиланням на прес-службу КМУ.

"Ми повинні докласти серйозних зусиль, щоб як мінімум в 2-3 рази збільшити наш товарообіг. Це буде тільки на користь як Болгарії, так і Україні", – заявив Микола Азаров.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Він зазначив, що Болгарія для України є не просто сусідом, Болгарія для нас – це дружня країна. "Приємно, що відновлюються наші контакти на вищому рівні. Зокрема, ми високо оцінюємо результати зустрічі наших президентів у червні поточного року", – заявив Микола Азаров.

При цьому Глава українського Уряду через Міністра закордонних справ Болгарії передав подяку своєму болгарському колезі за запрошення відвідати з офіційним візитом Болгарію. Разом з тим він передав офіційний лист-запрошення відвідати Україну главі Уряду Болгарії. "Користуючись нагодою, передаю запрошення своєму колезі, прем’єр-міністру Болгарії, відвідати Україну з візитом. Переконаний, що такі взаємні візити сприятимуть зміцненню наших відносин", – зазначив прем’єр-міністр України.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Джерело: УНН

Читайте також: