fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Забудовник розтратив майно підприємства на понад 225 млн грн

Забудовник житлового мікрорайону розтратив майна підприємства на понад 225 млн грн

Генеральною прокуратурою України до суду направлено обвинувальний висновок щодо директора комерційного підприємства, який розтратив майно підприємства на понад 225 млн грн, повідомили УНН у відділі зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Як розповіла старший прокурор Генеральної прокуратури Наталія Білоусова, директор підприємства в 2006 році уклав з банком кредитний договір на відкриття кредитної лінії на будівництво житлового мікрорайону. Згідно з кредитною угодою, земельну ділянку та об’єкти незавершеного будівництва житлового мікрорайону були передані в іпотеку банку.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Також прокурор зазначила, що директор підприємства знаючи, що земельна ділянка та об’єкти незавершеного будівництва знаходяться в іпотеці, а також те, що кредитні кошти, отримані від банку, не повернуто, передав вказане майно іншому підприємству.

"Зловживаючи своїм службовим становищем, директор підприємства вчинив дії, які спрямовані на виведення майна з-під іпотеки банку, після чого передав земельну ділянку та об’єкти незавершеного будівництва у власність іншому підприємству", – сказала Н.Білоусова. Прокурор додала, що санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Джерело: УНН

Читайте також: