fbpx
Політика

На Красній площі в Москві на честь річниці легендарного параду 1941 року відбудеться пам’ятна хода

Сьогодні, сьомого листопада в Москві на Красній площі на честь військового параду, що пройшов 7 листопада 1941 на Красній площі, відбудеться урочиста хода, в якый візьмуть участь більше шести тисяч представників молодіжних організацій столиці і військовослужбовців.

Присвячений 24-й річниці Жовтневої революції парад в Москві, обложеної німецькими військами, став однією з найважливіших військових операцій і майже всі підрозділи відправлялися на фронт прямо з Красної площі. Проведення параду також було покликане морально підтримати радянських громадян.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

У пам’ять цієї події сьогодні біля стін Кремля і відбудеться грандіозна історична реконструкція. Глядачами цього дійства, яке розгортається на Красній площі вже одинадцять років поспіль, стануть вісім тисяч і спеціально запрошених гостей, серед яких неодмінно будуть фронтовики, всіх їх напоять гарячим чаєм і роздадуть теплі пледи. З тисячі ветеранів – 28 є учасниками того самого легендарного параду.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Учасниками ходи будуть більше 2 тисяч військовослужбовців, а також вихованці 28 кадетських корпусів і близько 3,5 тисяч підлітків з дитячих суспільно-політичних рухів Москви.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: