fbpx
Право

Шкільними психологами впроваджується протиалкогольна програма

Міносвіти: шкільні психологи впроваджують протиалкогольну програму

За наказом Міністерства освіти і науки "Про затвердження Плану заходів Міністерства з профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді на період до 2015 року" від 03.08.2012 року № 888 в 2013-2014 навчальному році Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи продовжує впровадження інформаційно -просвітницької протиалкогольної програми "Сімейна розмова" для учнів 7-8 класів. Про це УНН з посиланням на КМУ.

Головна мета програми – реалізація інноваційних методів і моделей роботи з попередження дитячого алкоголізму. В основі нового підходу цієї програми лежить взаємодія шкільних психологів, педагогів, батьків і дітей у форматі тренінгів, рольових ігор, навчальних семінарів.

Географія проекту постійно розширюється, що вказує на її значущість в організації профілактичної та просвітницької роботи в умовах навчального закладу. Програма впроваджується в навчальних закладах Донецької, Запорізької, Миколаївської, Чернігівської, Львівської, Харківської областей, м. Києва та Автономної Республіки Крим.

Зокрема, у жовтні-листопаді 2013 року Центром організовано навчання педагогічних працівників Івано-Франківської, Чернівецької, Кіровоградської областей та м. Дніпродзержинська (Дніпропетровської області). Навчання проходить у формі тренінгового заняття, під час якого учасники мають можливість відпрацювати форми і методи організації занять з учнями та батьками, отримати методичні рекомендації та роздаткові матеріали.

Кількість учасників програми з кожним роком зростає. Так, у 2010-2011 навчальному році -12 821 учень, у 2012-2013 навчальному році – 21 тис. школярів. У цьому навчальному році участь у програмі візьмуть понад 30 тисяч учнів 7-8 класів.

Джерело: УНН

Читайте також: